Start
T (Växjö) 0470 - 121 73

T (Malmö) 040 - 616 00 08

T (Kalmar) 0480 - 288 86

hagelinsoptik@gmail.com

BÅGAR GLAS OM OSS BOKA TID
cirkel
cirkel
kniv
medi
mag
stet
glasoga
tools
kugg
skruv
diamant
konst
droppe
gen
vinkel
glod
Det är inte alltid uppenbart, men när en optikverksamhet är som bäst så sammanfaller några så tillsynes väsensskilda områden som teknik, hantverk, medicin och mode alla under samma tak.

Våra personligheter, vår kravbild och behov är varierande. För att nå bästa resultat måste man veta vad som är bästa resultat för den individen man har för avsikt att hjälpa, därefter plockar man fram det viktiga för den situationen. Det kräver helhetsförståelse, erfarenhet, ett dynamiskt kreativt sinnelag och inte minst frihet. Vi är inte med i någon kedja eller större sällskap, vi anser att det är en grundförutsättning för att inte riskera att kompromissa med våra ideal eller metoder.

Detta är våran idé, fundamentet som möjliggör och förutsätter allt vi gör. I vår schematiska bild ovan symboliseras detta av ett vitt fält och en glödlampa, det huserar i sin tur alla andra aspekter. Klicka in på respektive fält, samt mellan fält där de överlappar för att få en förklaring på hur det hänger ihop.

kugg

TEKNIK

Som huvudsaklig glasleverantör har vi valt Carl Zeiss, en världsledande tillverkare av optiska produkter. Vi har investerat i deras senaste och mest högteknologiska utrustning för att på bästa sätt, kunna ta de individuella mått som krävs för att tillverka deras allra bästa glas. För att hålla oss à jour för vi ett nära samarbete och utbildar oss ständigt kring deras senaste uppdateringar och bästa produkter.
kugg

MEDICIN

Vid en synkontroll upptäcks ibland förändringar av sjukdomskaraktär. Inom företaget har vi kompetens i form av vidareutbildning i klinisk optometri från Karolinska institutet. Samma metoder och utrustning som används inom specialistögonvården tillämpas hos oss. Med andra ord är vi primärvårdens praktiker för ögonhälsa.
kugg

STIL/MODE

I de avseenden som huvudsakligen intresserar oss är mode, kvalité, stil samt funktion närmast oskiljaktiga. Vi strävar efter att arbetar med varumärken vars goda renommé byggts upp igenom tillverkning av bra glasögonbågar, inte av åtråvärda väskor eller underkläder. Detta är goda nyheter för dem som bryr sig extra mycket om deras glasögons färg och form, men även för dem som är nyfikna kring vilka tillverkningsmetoder samt material som används. Flera alternativ på utformning, kulör samt mer omfattande information kring fabrikation är tillgängligt hos våra utvalda leverantörer än vad som gäller över lag.
kugg

HANTVERK

Hagelins optik tillhandahåller glasögon som är värda att repareras, vi ser därför en prestige i att inneha den kompetens och utrustning som krävs. Slipning, montering och övrigt hantverksarbete sker på plats. På så vis kan vi stå som garant för vad vi släpper ifrån oss.